Rakan, Kawan, Teman @ Sahabat????



Apa beza between rakan,kawan, teman or sahabat????
ada org cakap teman tu sekadar untuk temankan kita bila kita sunyi...betol ker??

ada plak org ckp sahabat tuh adalah kawan yg sejati utk kita...jadi,apa plak makna kawan?kawan tue sahabat ker?
sebabnyer aku dgr "senang utk dapatkan kawan,tapi sgt susah utk dptkan sahabat yg benar2 sejati???
erm...so,ape beza antara semua definition2 yg aku bagi kt atas tue?
or,kita nih main sental jer without knowing ape makne or fungsi teman,shabat, rakan n kawan utk kita...
Dalam dunia nih kita jumpa ramai org...org besar,org kecik,org tinggi,org pendek,pemarah, penyayang, penyabar, penyangak n mcm2 `pe` lg la...
So,dr mcm2 `pe` tue kita akan pick few peoples utk jadi kawan kita...or utk jadi sahabat kita tapi,org yg kita pick tue btol2 ker memenuhi kriteria rakan kita?

mayb few people from the choosen yg btol2 memenuhi kriteria rakan kita...yg btol2 `ngam` dgn diri kita...yg btol2 buatkan kita selesa dgn dia...So,the rest ape jadik???
juz sbg teman jerla kn...teman kita shopping...teman kita makan...teman tengok movie...teman kita gelak...btol tk??

then,bila kita sedih kita akan balik kat sahabat yg btol2 buatkan kita selesa...yg bole bagi support kat kita...yg boleh menangis utk kita...



Untuk dapatkan sahabat kita memerlukan masa yg cukup lama....bukan boleh jadi dgn sekelip mata sj..

tapi,untuk kita kehilangan sahabat cuma memerlukan masa 1 minit saje that time kita akan sedih..akan menangis mcm kita dah kehilangan something precious dlm hidup kita...

tentu kita tak nak kehilangan sahabat kita kn??
So,jagalah sahabat kita...sahabat tue mcm deria rasa utk diri kita...without deria rasa kita still bole hidup tapi hidup kita tawar jerla...tkder masam,tkder manis,tkder pahit n tkder masin...seronok ker mcm tuh???
Senang citer terima kasih pada kau orang semua kerana benar2 menjadi sahabatku. Di masa suka mau pun duka....



kepada suma sahabat-sahabat, teman-teman, rakan-rakan, serta kawan-kawan syu...




"Elokkan Inspirasi Jagai Amali:
~sesungguhnya kemenangan itu akan terhasil sesudah kesabaran, dan kelapangan pula akan muncul sesudah kesusahan, insyaAllah~"


0 komen:

Post a Comment

© Ryanza Land 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis