Comments

Pages

Ujian Teori Berkomputer

Posted by at 10:17 AM Read our previous post
salam~~

sihat ke semua hari ni?? syu sihat cuma selsema tak hilang lagi...adeh...dah dekat seminggu dah ni....alkisahnya entri kali ni mesti la mengenai Ujian Teori Berkomputer yang syu baru je selesai amik tadi.....semalam memang tak online sangat...buka kejap-kejap je internet sebab syu tak study habis pun untuk exam hari ni...kalau buka blog alamatnya memang tak membaca dah la....

syu memang malas sikit bab membaca ni...sebab tu terus jawab soalan....500 soalan dalam buku....buat sampai tertido-tido...yela dengan keadaan cuaca panas lagi cepat syu mengantok...sampai petang tak habis lagi jawab...dalam kepala dah rasa malas dah ni...so, syu langkau la terus jawab yang belakang sampai soalan ke 500 tutup buku :)

lepas magrib, syu cuba jawab soalan guna cd yang syu beli....kan nak jawab guna komputer kan..kira nak familiar la dengan soalan...masa syu jawab, dalam hati "awat suma yang aku baca tak masuk pun"....jawab lagi 4 kali....pun sama juga....adeh....sampai tengah malam....syu sebab tak baca buku sebab tu tak rasa selamat....nak cuba buat lagi soalan tu...bancuh milo ais, sambil buat soalan sampai kul berapa ntah, rasanya dalam kul 2 kot...tertido....bangun da subuh...makkkk....tak habis buat lagi...huhu...

pagi tadi mak p hantar kat cawangan institut memandu ILMU BARU SDN. BHD....so diorang la p hantar syu p tempat exam kat MYSPEED kat Jalan Teluk Wanjah...sampai pukul 8am, tak buka lagi tempat tu....syu memang bawa buku soalan....baca balik soalan yang syu tak jawab semalam....tengok sekali imbas...pukul 8.30am pintu dibuka...syu terus masuk amik nombor...no 1....awal gila...duduk tak sampai seminit no syu dipanggil....bagi ic amik gambar bayar RM10, pastu terus dia suruh masuk jawab....tak sedia lagi la oiii...adehh......

tunggu apa lagi....kena la masuk juga....tapi serius tak rasa apa pun...berdebar pun tak, takut pun tak...no feeling at all! kenapa ea??? padahal tak baca pun...jawab punya jawab punya jawab, akhirnya selepas 22minit 34saat...syu menamatkan peperiksaan syu....soalan yang keluar semua yang syu baru imbas tadi....nasib baik tengok soalan tu....agak-agak korang syu dapat berapa????? teka dalam hati je ye....

emm...perasaan tengok keputusan ni sama dengan perasaan syu masa amik result PMR...tak berperasaan....tak dak feel nak suka ke nak sedih ke....awat la aku ni....emmm...so the result is???? ALHAMDULILLAH LULUS!! syu tanya mak syu, mak syu teka 45...abah teka 47 (abah kata sebab syu pandai sikit...hehehe)....sampai rumah kaklong plak kol...dia teka 50 kira full mark.....agak-agak tekaan sapa yang mengena???? syu tak nak buat contest....nak teka suka-suki je....

meh syu nak kongsi sikit....excited sebenarnya...ada tak orang dapat full mark untuk exam ni??? ada tak?? sapa dapat 50/50 sila angkat tangan anda :)


SAYA...
~ini kucing baru lepas amik lesen berjalan dua kaki~

SAYA...
~eheh....adik dapat markah penuh sebab tu dapat no 1~

dah panjang lebar syu mengarut ni..markah syu berapa???? emm...boleh la dikatakan lulus dengan cemerlang...50/50 markah penuh..percaya ke tak???? hahaha....esok atau lusa mungkin dah boleh mula kelas praktikal...wish me all the best ye :D

p/s: kepada sesiapa yang amik lesen memandu...bacalah buku soalan anda..jangan tak baca ye

4 comments:

  1. wow syu~ gile terer. i'm hapy for u. pasni blh guide eda ttg sgnboard k. haha :P congrats dear~

    ReplyDelete
  2. oittt..cepatnya...baru je post entri....terima kasih...ble je signboard ea :D

    ReplyDelete
  3. hahhahahha..terer giler akak..saya pn dpt 47 je..dh la g ujian tuh ngn adik..nsb adik dpt rendah sket,45..klu x,malu la sy sbg kakak..wink~~^.^

    ReplyDelete
  4. wahhhhhhhhhh hebattttttttttt,, nano dpt 46 jerrrrr baru td pagi amik,,hebatttttttttt

    ReplyDelete

© Ryanza Land is powered by Blogger - Template designed by Stramaxon - Best SEO Template