semuanya berjalan lancar

salam~~

alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar....apa dia??? pagi kelmarin, syu ada test JPJ...test kereta la...alhamdulillah syu LULUS....tunggu dapat lesen P je...ketaq juga masa nak buat test bahagian 2 dan bahagian 3....

seawal 7.30 pagi syu bertolak dari rumah ke tempat ejen memandu ILMU BARU...dari situ, kami bertolak ke ILMU BARU di Mergong pada pukul 7.55 pagi.....sampai sana dalam pukul 8.10pagi...syu ingatkan terus mula...rupa-rupanya belum...pukul 9 baru kaunter buka dan pihak JPJ beri penerangan untuk ujian ni...ramai la juga...dalam 100 orang yang ambil test pada hari tu...lebih kurang 70 orang, pertama kali ambil test...30 orang yang mengulang....syu dapat ni giliran 37...awal la juga....

no giliran 1-16 akan memulakan ujian jalan raya....yang lain ujian bukit dan parking....memang menggeletar tunggu turn, tak tahu kenapa...alhamdulillah lepas juga bukit....masa nak sain, tangan menggeletar tak habis lagi..huh...sabar je la...

masa parking plak....syu tersalah masuk petak parking...kat situ ada 4 petak parking...yang digunakan petak 3 dan 4 je...tapi syu g masuk petak 2...malu siot....dah la ramai....encik JPJ senyum-senyum je...masa turun nak g sain mang malunya muka(*_*)...tapi takpe asalkan lepas sudah (^_^)...masa kat jalan raya, ada juga encik JPJ tu tegur-tegur...dalam hati "habis la aku"...masa turun kereta, tengok result alhamdulillah lulus...senyum lebar kejap :) habis je terus kol mak datang ambil syu....syu balik pukul 12 macam tu....nasib baik juga syu tak kena hari ahad...sebab hari ahad ada 200 orang ambik test tu..pukul 5 baru habis....nasib baik *fuh*

on the way balik, kol abah bagitau dah lulus....yeah...petang tu abah balik awal...bawa balik buah durian 10 biji rasanya....dengan buah cempedak 2 biji....kira buat makan-makan sikit la kan sempena syu dah lulus JPJ (^_^)....jemput paklong sekeluarga dan jiran sebelah rumah makcik zah....mak syu buat pulut durian dan nasi makan dengan durian....

ni la dia ha....lepas dihidangkan....

licin semuanya...alhamdulillah

p/s : menanti masa untuk drive (^_^)

8 comments:

  1. boleh3...eda drive yer...hehehe

    ReplyDelete
  2. congrates syu
    t rjen2 bw jgn tnggal t lme2 tkot lak nak bw
    jgn jd cm saye..hehe

    jum2 join contest
    http://famefeedfab.blogspot.com/2010/06/jum-tayang-mata-menawan.html

    ReplyDelete
  3. miss terra : terima kasih...insyallah bawa...tapi kalu balik asrama tak tau la bawa ke tak :)

    ReplyDelete
  4. woh menariknyerrr!! Kat johor takde stail macam nih.. tapi pernah rasa memang besttt!!

    ReplyDelete
  5. izan : still apa yer...makanan tu ker??

    ReplyDelete
  6. mak ai durian!!! smp hati tak ajak fino.... wooowooo majuk.. xmo blk ngn syu.

    ReplyDelete
  7. alalala.....nanti kita makan durian ea...balik sana...

    ReplyDelete