Siapa Aura Kasih Yang Sebenarnya????

salam blogger~~

emm....hari ni kita berkenalan dengan AURA KASIH ye...kalau korang pandang kat atas blog ni, memang terpampang besarkan nama AURA KASIH....memang la sebab itu nama blog syu....AURA KASIH DALAM DUNIA MAYA...so apa sebenarnya yang syu nak sampaikan ni????
alkisahnya bermula pada tahun 2008 masa syu mula-mula menceburkan diri dalam bidang ni....syu memang tertarik dengan nama AURA KASIH ni sebab blog syu ni syu berangan-angan la sebagai satu platfom untuk mentautkan rasa kasih sahabat-sahabat baru dalam dunia maya...nama AURA KASIH diambil dari tajuk sebuah novel...masa mula-mula berblogging syu tak tau mende lagi pun...buat blog sekadar ada dan sebagai diari untuk masa hadapan jer....awal tahun 2010 baru la AURA KASIH ni boleh dikatakan beroperasi la juga...mula kenal dengan feedgit and nuffnang....

nuffnang ni sebagai salah satu sumber pendapatan sampingan dalam dunia blogging kan....bagi blogger macam syu la....nak kumpul half untuk cash out pun take time kan...kena usaha lebih lagi ni (^_^)...kalau tak usaha, mana datangnya duit kan ($_$)...kalau blogger otai, memang boleh dijadikan gaji sebulan tu duit nuffnang...mang tabik spring pada blogger-blogger otai...untuk my first nuffnang, syu dah cash out baru-baru ni...selepas 4 bulan berkenalan dengan nuffnang....alhamdulillah....lepas la bayar duit "pancaragam yang meluas"...

feedgit ni plak, kita boleh tau traffic blog kita...siapa yang masuk blog kita, dari negara/negeri mana, guna OS apa, guna browser apa, apa yang diorang search untuk sampai ke blog kita dan macam-macam lagi la....semua kita boleh tau....so dari feedgit ni la syu dapat tau siapa sebenarnya Aura Kasih....sebab ramai keyword AURA KASIH yang disearch dari INDONESIA, sampai ke blog syu....

AURA KASIH dalam dunia maya = nama bagi my blog

AURA KASIH dalam realiti = ????????

to be continue....

2 comments:

  1. @zOuL_iMMe : nak tau siapa aura kasih in realiti??? tunggu next entri :)

    ReplyDelete